Muistatteko kun kerroin tuosta Cookie A:n sukkakirjasta mikä lainasin kirjastosta?? Tässä on nyt toinen pari sukka nimeltään "sunshine". Aivan ihanaa kuvio ja tosi helppo. 10 toistoa kun käyttää 2,5mm puikoja ja 8 toistoa kun soveltat ohje seiska veikka paksuille lankoille kuten minä tein. Pitihan kokeillaa ja onnistuin omasta mielestä.

Ensin turkoosin väriset sukat. Lankaa on Gjestalin "Sisu". Jos olisin tehnyt ohjen mukaan 100g olisi riittänyt, mutta koska tein yhden 1-20 kierroksen lisäys että varsi on pitempi, eli noin 20cm, meni noin 108g. 

Kantapää tein se oma versio. Miksi sanon sitä omaksi??? Tuo tapa neuloa se kantapää opin Saksassa asuva mummosta joka teki meille aikonaan paljon villasukkia just tuollaisella paksulla kantapäällä. Opettelin itse muutamalle neulojalle tässä Suomessa(lähipiiri) tämä kuvio, miten se neulotaan kun olivat kovasti  kiinnostunut ja yhtä äkkiä  se ilmestyi tuossa Novitan sukkalehdessä. Novitan kantapääohjeet olivat AINA se pystyraitaversio tai aina oikein... Eikö oo?? No, ainkin ne keksivät ihan ok nimi sille: ristiin vahvistettu kantapää. Jotkut kutsuivat sitä myös salmiakkikuvioksi kun näkyvät. 

Saman aikan kun nämä turkoosit olivat puikolla sain idean soveltaa sama ohje/kuvio myös paksumalle lankalle. Ensiksi 3.5mm:elle puikolle. Välillä oleva koolle keksin ehkä myös jotain.

Eli tässä ne ovat punaisena. Lanka on Viking Ville, ihanan pehmeä. Yhtä paksu kun 7-veljestä, mutta PALJON pehmeämpi. Silmukat aluksi 48 + 16välillä.... Paino 163g. Omalla ohjeella. Varsi on samanpituinen kuin ne turkoosit, mutta nyt vain 2 x riivit 1-20 + 1x 1-19. tässä näkyy

ja tässä molemmat vieräkkäin

Huomasin eilen(vasta) yhden virhen tuossa sukkaohjessa. Jalkaterän kuviossa. Katsokaapa itse. Vertailkaa sukan kuva ja sitten palmikojen ohje. Itse tein ne jalkateräpalmikot samalailla kuin varsin palmikot, eli ekapalmikko:  2 s puikon taakse ja toinen palmikko 2s puikon eteen. 

Ja mikä on parsasta?? Nyt omistan myös se kirja. Olin just viennyt haikealla mielillä takaisin kirjastoon ja huviksen vuoksi poikesin kotimatkalla(portaat alas vain) kirjakauppaan missä olin aiemmin jo kysynyt kirjasta ja hinnasta. Tuntui silloin liian kallista, eli 32.10euroa. Eiköhän siellä 2 näistä kirjoista kököttivät hyllyllä ja tarjoushinta on 19.90euroa??? En tarvinnut pitkä mietiä  .  Oli siellä myös Cookien uusin sukkakirja, hinta on reilut 30e. Mä odotan vielä.