Tästä pingviini kangasta oli pakko tehdä heti jotain. Vanhempi poika valitsi tilausvaiheessa mikä väri pinguista halusi. Sen verran tilattu että riittti hyvin hupparin ompeluun ja vielä jäi.... pikkusen Turkoosit resorit sopivat. Kaava on se koko 128 harava svetari perus paita/pusero, reipasti pidennetty ja huppu lisäksi(tools paidasta).


Nuoremmalla velille oli selvä asia tehdä tuosta vaaleansinisestä pngu kangasta jotain. 70stä centistä tuli pitkhihainen peruspaita ja vielä 122 kokoinen alushousu. Ei jäännyt tilkukaan kangasta. Kirkkaan oranssit resorit paidalle ja tummanruskea pöksylle.


Aamulla molempien uudet kampeet päälle ja pojat iloitsivat.


Nyt olisi kysymys!

Asia koskee poikien boxerit. Ompelin jo muutaman boxerin koossa 134 tuosta ottobren kaavasta, suurensin sen itse siihen asti. Nyt aloitin mietimään, että kannattako jo nyt tässä koossa antaa enemmän tilaa??? Tiedän että pojat ovat erillainen kasvussa.

Minua vähän harmittaa että ottobressa ei tule yhtään mitään alusvaateen kaavoja pojille, paitsi jotkut pitkät kalsarit. Kaipan kovasti just näitä "pikku miehen" boxeri kaavat isommille pojille 134sta ylöspäin.

Katselin vähän tätä kaava ja tuumasin että pelkästään pieni "pussitus" siellä etukiilan alareunalla ei taida riittä, haarakappale nousee melko korkealle- leveä siis ja tilaa ei tule tarpeeksi alempana missä sitä tarvitaan. Pitäiskö pidentää ja muokataa se etukiilan(ja todennäköisesti myös se takakiila) osa sen verran että haarakappale jää kokonaan pois??? Minulla olisi se sienipöksykaava just sitä 134/140 kokoisesta ostetuista housuista kopioitu. Se on ilman tuota haarakappale. Sen voisin vähän suurenta uudestaan..