Joskus ompelukone hurisee joskus puikot kilisevat... riippuu. Pojille isommat paidat ja puserot. Aloitetaan näistä:

Lime-violetti(luumu) Mjukatyger ja puna.- valk. kone perus t-paidat. Punainen-valk. konejersey ostettu ikasyrilta. Molemmat kankaat ovat riittävän leveä että tulee 2 paidat vieräkäin. Reilun kokoinen molemmat, mutta tulevat varmasti jo kesällä käyttöön. Paitojen leveys 104 ja pituus 110.


Monessa blogissa jo esitelty: Lasten mestolan limevihreä pohjainen autojoustofrotee. Tästä kangasta pienemmälle miehelle pusero tulevalle syksylle. Valitsin tummanruskea resori tähän, se rauhoitaa kokonaisuus. Kaava on mun vanha suosikki. Näissä raglanpaidoissa ei huoma jos ovat liian isoja vielä, olkapäät eivät roikku ... kuten näissä peruspaita kavoissa. Se häiritsee minua joskus. Tätä nauha muuten sopii tähän todella hyviin: http://www.michas-stoffecke.de/product_info.php/products_id/47558

 


Tässä nyt isommalle pojalle 2 pitkähihaiset puserot. Jätkä kasvaa niin vauhdilla että puseroiden pituus on reilu koko 134 ja leveys koko 128. Kaava on se tavallinen peruspaitakaava ottobre:sta. hihat pidenetty ja olkapäät 1cm kavennettu. Apinatrikoota oli viime kesä tilattu Mjukatykerilta. Se ei ole niin leveä että saisin 2 paidat vieräkäin leikattu kuten esim. JNY:n kone kangasta tai se Mjukatykerin konejersey. Harmi. Tulevat molemmat kevän aikana käyttöön.Sitten tätä ihanuus. Jofotexin norsutrikoota. Ompelin kaverille ennen joulua 1 paita hänen tytölle. Nyt samasta kankasta/ värista ja loppupätkästä omalle pojalle puseron. Kokeilin hänelle tuo tania t-paita kaava. Ei ole huono, mutta kaulaaukko olisi voinut olla vähemmän avonainen, muuten olen tyytyväinen.


Täällä ovat 2 paidat alkuperäisella t-paita kaavalla tehty. Sama periaate kuin ylhällä. Ikasyrilta ostettu mehiläistrikoota on ihana kangas myös. Valitsin luonnenvalkoinen, melkein beigevärinen resori sille paidalle. Viereesä oleva konejersey paita sai sen sijan Hilcon Ringelbuendchen- oranssi-valk-kelt.. Joskus tilattu Saksasta. Se piristää enemmän kuin valkoinen resori, vaikka sekin ei olisi ollut huono valinta-katso ne punaiset-valkoiset paidat.ja nämä 2 vielä. Tutut kankaat teille. Autopaita raglankaavalla tehty ja konepaita peruskaavalla.


ja itselles jotain

Nuo hihat pyörivät jo pitkä aikaa minun pöydälaatikossa valmiina. Jäivät tuosta yhdestä kukkapuserosta. Ne sopivat minun mielestä hyviin tuohon Kangas-Mallalta joskus kaupan pälle saatu ihanan poltetun oranssin velourikankaan kaveriksi. Perjantaina siis sakset käsiin ja menoksi. Tässä lopputulos.

ai niin: oksennustauti iski jälleen kerran, eilen vanhempi poika aloiti

Kenen vuoro seuravaksi??