Vaihtelun vuoksi neuloin jotain muuta kuin sukkia.


Nuo kaksinkertaiset, eli vuoritettut lapaset oli pakko kokeilla kun sain ohjen Lisalta. Ohje on jo tosi vanha 68 vuotta- Emäntälehden Kodin Käsityöt.

Neuloin lapaset suljettuna neulena, ei kuten ohjeessa. Siellä on päällys- ja sisälapasessa aukko sivulla mikä' ommellaan kiinni myöhemmin kun kaikki langanpäät ovat ommelttu piloon. Niitä saa myös ilma se aukko piloon ja säästää pitkän sauman ompelu. Olenko mä laiska??? .

"Koelapasten" lanka on Novitan tumma turkoosi ulkopuolella ja Nalle Aloe vera vuorina.


Isompi raitapipo on N:lle. Piti nopeasti keksiä/ neuloa väriltään sopivan pipon toiselle talvitakkille kaveriksi. Lankana on Gjestalin "Janne", paitsi ne 2 kapeat raidat. Janne on yhtä paksu kuin 7-veljestä, mutta korkeamman villaosuuden(85%) ansiosta paljon pehmeämpi. Turkoosi meni melkein 50g, harmaat tietenkin vähemmän. Puikot 3 ja 3.5mm. Reuna on kaksinkertainen, samalainen aloitus kuin "Wurm" pipoissa + 10s vielä kun reunat ovat neulottu yhteen.


ja tässä pojat esittelevät yhdessä.


Toinen raitapipo on semmonen ihan perusmalli omasta päästä. Olen tehnyt niitä aiemmin myös kodittomille. Ohje teille jos joku haluaa tietää:  Novitan 7-veljestä, pyöräpuikot 3mm ja 108 s. Joustinneule 3 oikein, 3 nuurin, istuu todella napakasti sillon. Käy tietenkin myös 2 o, 2 n, istuu löysempi. Pipon valmis korkeus on noin 22cm. Kavennukset joka toinen kierros, loput 36s vedetään yhtään.

Ulkona on "Scheißwetter". Kova tuuli ja lunta tulee vaakatasolla... takaisin sohvalle ja neulon toinen pari ??? valmiksi.

heippa