11.12.09: Paukkupakkaset tulossa/on jo ja sopiva lämmin ohut vaatekerros puuttui…. molemmilta pojilta.

Joten mietitään ja mietitään ja lopulta keksin. Merinovillainterlockista tehty vaate pelastaa jälleen kerran leikit ulkona. Kypärämyssyt ovat KOVASSA käytössä ja todettu toimivaksi. Kosteus siirtää pois iholta ja neulos tuntuu kuitenkin kuiva.

Mietin alussa myös se, että teenkö haalari vai housu ja pusero.. päätin sen takia 2- osaisin settiin…se kasvaa parempi mukaan kuin haalari. Olkapään- haara osuus loppuu siellä aina ensimmäisenä. 


Myllymuksulla oli äsken ilman postikulut joten tilasin TAAS vähän kangas. Pienemmille pojille tein nyt ensiksi kaksinkertainen housu merinovillainterlocksta. Yksinkertainen ei riittää kun pojat ovat jatkuvasti isin rakentamalla liukumäellä, joko polvillaan, pyllyllä tai pulkalla. Pyllyt ja jalat ovat kylmä(3 housut-kalsarit mukaan ja 2 puserot)… pojat ovat just ulkona ja housut testataan pikkupakkasella… kerron kohta miten sujui.  

 

Jatkuu 15.12. Hyvin meni, jalat eivät olleet kylmä, mutta kun on -15 sitten tarvitaan vielä yksi housu lisäksi.

Housu on koko 104. Kaava on pitkien kalsareiden SK lehdestä, mutta jätin resorit pois, nostin haarankorkeus ja sepalus on levennetty. Housut ompelin yhteen vain ylhällä että saa vedetty ulos kuivattavaksi. Lahkeet vain saumuroitu ettei tulee liian paksu kun housut tonkitaan sukkiin. En tiedä teenkö ollenkaan pusero enää. Katsotaan… keksinkö jotain kiva.

 


Muistin että minulla on vielä 80 cm raidallinen merinovillainterlock, ostin sen aikoja sitten Sampsukalta. Se olisi riittänyt kahden puseron hihan tekemisen… oranssista ja ruskeasta kangasta olisin saanut 2 puseroa lisää, mutta tuntui jotenkuten oudolta jos etu- ja takakappale yksinvärinen ja hihat raidallinen. Joten minä kysyin ensin 5v:lta tykkääkö hän kangasta ja jos se on mieluinen ompelenko hänelle puseron, tykkää ja sitten hän sai päättää mikä värinen hihat hän haluaa. Kuten huomaatte, hän valitsi oranssit hihat. Resorinväri minä päätin , sentään jotain. Poika tykkää puserosta kovasti ja se on jo toinen päivä peräkäin päälle.

Ja tässä on parannettu punainen apina-leijona paita. Lisäsin resorit ja pieni nauhapätkä. Nyt näyttää parempi.

 

ennen:

 

jälkeen: