Toin tämän huivin ohjen Saksasta kesällä. Alkuperäinen huivin suunnittelja on www. Die WollLust.de ja se on tarkoitettu ohuelle langalle( Regia hand dye Effekt).


Ja kuinka kävi??? Seilailin  Moda lehdessä 4/2011 ja oho, olihan se sama ohje suomeksi ja ei missään mainitaan mistä peräisin... no... mutta minun pitää myöntää että kaavat ovat selkeämpi/yksinkertaisempi kuin alkuperäisessä versiossa.


Ohuemasta langasta tehdyt huivit tuntuivat käsissä vähän "ohut" joten kokeilin sama ohje paksumalla langalla. Loft merinolla. Kolmion neuloin 7 puikolla ja pitsireuna 5:lla. Pitsireuna tein oikeasti 2 kertaa. Ekayritys oli susi. Samalla värillä tehty reuna ei näyttänyt yhtään kivalta, tooosi rauhatonta, joten purkuun ja uusiksi valkoisella Next merinolangalla. 100g uposi siihen vielä. Kolmion neulomiseen menee 3 kertaa vähemmän aika kuin pitsireunaan. Älkää ihmettelkö siis jos kokeilette ohjen.


Kuvassa huivi on vielä styroxin päälle.


Hanna kysyy miten istuu. Jos kokeilet eri vaihtoehtoja jä käytät ehkä joku kiinnitys, mä sanon nyt klemmari, saa sen huivin tosi nätisti istumaan. Äitini tässä mallina. MUTTA TÄMÄ HUIVI ON HUOMATTAVSTI ISOMPI KUIN OHJEESSA käytetty lankaa . Jos löydän kivan värinen langan täällä, voisin neuloa yhden ohuemmalla langalla ja katostaan uudestaan. Vai onko joku jo tehnyt tämän huivin tuosta ohuesta langasta???