Käyn maanantaisin vähäksi aika neulomaan nuttukerhoon- tai neulontakerhoksi voisi kutsua sitä myös. Siellä(ja kotonakin) neulotaan nuttuja mm. sinne Etiopiaan, mutta myös paljon muuta. Toiminta pidetään yllä lahjoituslankoilla ja kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Eli lahjoittaja saa päättää mihin hänen lahjoittamia lankoja käytettään ja neuloja valitse mihin tarkoitukseen hän haluaa neuloa. Saimme nyt syskuun alussa Diakonilta lankoja ja seurakunnalta myös. Diakonin langoista neuloimme kodittomille sukkia ja pipoja - oli minun ehdotus kun olin aiemmin lukennut villä ylle keräyksestä. Neuleet viedään Ouluun. Seurakunnan antamasta langoista piti tehdä  pitkä varsisia sukkia VENÄJÄÄN. Vankilaleiriin Siberiaan. Yrjö Niemiseen sukkasäkkiin. Hmm. Asia esittiin vähän niinkuin pakkotehdäjuttu. En tykkäänyt yhtään ja en ollut ainoa. Yhden ainoan parin neuloin sinne ja jatkoin mielummin neuloa kodittomille. Kun kotimaassa ovat paljon avun tarvitsevia , miksi sitten lähetää neuleet kauemmas. Ja miksi ei annetaan vankille lankoja(valmiiden sukkien sijaan) ja puikoja ja he saavat tehdä itse illemalla kun istuvat sellissa??? Anteeksi jos pahoitan joiden mieli, mutta ajattelen näin- ehkä en ole ainoa.

Emme saa kuulemma ??? enemmpä lankoja Diakonilta että voimme neuloa kodittomille. En kysynyt heiltä suoraan, vain kerhon vetäjältä koska hän hommasi/järjesti meille eka erä lankoja Diakonilta.

Yritän nyt omatoimisesti kerätää rahoja myymällä 4 paria itse neulotuilla sukkilla- ohuita kaupunkisukkia. Saisimme näistä rahoista ostettu lisää kotimaisia lankoja- Nalle ja 7-veljestä. Jotkut meistä haluvat jatkaa neuloa kodittomille ja seuravaksi vaikkapa myös vanhuksille(ehdotan sitä ensi maanantaina) kun saadan lisää lankoja. Jos haluattte tehdä jotain asialle ja auttaa ostamalla kivoja kirjaavia sukkia... voitte löydää ne täällä: huutiksessa ja HTS lyhennys. Vasemalla reunalla on linkki huutikseen. Haluan jatkossakin käydä kerhossa mutta se ei saa tulla mitään pakkopullajuttuksi ja tahdon päättää itse mihin tarkoitukseen heilun puikot.

Täällä ovat minun tähän asti neulotut sukat ja pipot lahjoituslangoista.

peruspipot, Oulussa käy aina kylmä vinkka(tuuli)


ja tämä pari menee Siberiaan